Kanapé a neten

2011.02.06. 18:14

Nem mintha már ott tartanánk, de álmodozni jó, a remény hal meg utoljára, satöbbi. Gondoltam, szétnézek a neten kanapé-ügyben, persze tartottam tőle, hogy gyorsan elmegy a kedvem az árak láttán. A jó hír, hogy az árakig nem jutottam el.

Kanizsai kanapék után nézegetve megállapítottam, hiába szépek, azért az döbbenet, hogy még mindig van, aki ott tart, hogy az értekezleten mondta az xy, hogy márpedig az interneten jelen kell lenni, úgyhogy valakivel összetákoltattak egy 1.0-s oldalt. A boltkeresőn bármilyen beállításra ez a hibaüzenet jön fel: "A weboldalhoz másik Google Térkép API-kulcs szükséges. Új kulcs a(z) http://... címen generálható." Mikor pedig nagy nehezen találok pár forgalmazóról listát, a linkre kattintva döbbenten olvasom ezt a popupot: "Ön most épp elhagyja honlapunkat és egy harmadik fél honlapjára távozik. A Kanizsa Trend nem vállal felelősséget a harmadik fél honlapján található tartalomért, az ott található információs eljárásokra nem alkalmazhatóak adatvédelmi szabályaink. A linkelés folytatásához nyomjon "OK"-t, vagy "Mégsem" (Cancel)-t az eredeti oldalra való visszatéréshez." Kanizsa megérkezett az internetre... Követelni fogom, hogy minden oldal ilyen gondosan tájékoztasson, mikor felejthetem el a százoldalas áeszefüket, és kell megkeresnem a harmadik fél áeszefét, hogy jogaim és kötelezettségeim teljes ismeretében böngészhessek rendes polgár módjára.

Ezek után már szinte meg sem döbbenek, hogy a kanapégyárnál sokkal kisebb branddel rendelkező forgalmazó xy káefté oldalán ilyenek a modelleírások:

"A vendégágyfunkciónak köszönhetően elsősorban a belföldi vevők körében kedvelt modell" Mi a f...? Ez most mi is? Beszólunk a magyar vevőnek magyarul, hogy csak te vagy olyan prosztó, hogy a kanapén akarsz aludni is? Vagy csak azt hiszik, érdekel, hogy mely paraméter mentén és milyen csoportba soroltak engem, "a vevőt"? Vagy egy másik: "A kanapé Önnek többet jelent, mint egy ülőalkalmatosság? Akkor a ... ezt garantálja." Imádom, amikor a kimondatlan igényeimnek is megfelelnek, többet akarok, többet kapok, még ha nem is tudjuk, mit. "A karfa szögletessége, de mindamellett szépsége megragadja a szemet, ez az élmény uralja a garnitúra egészét." Belül sírok, hogy vajon mennyi pénzt fizetnek ezek a cégek valakinek minden hónapban vagy alkalomszerűen abban a tudatban, hogy kommunikációjuk a legjobb kezekben van.

Na befejezem a puffogást, mert maguk a kanapék szépek. Csak a szöveget nem szabad elolvasni, le is veszem a szemüvegemet, és úgy rögtön jobban haladok az álmodozással.

A bejegyzés trackback címe:

https://hazas.blog.hu/api/trackback/id/tr922642609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása